Otthon mánia

Kerti szegélyek, ahogy még nem láttad!

Ismerős, amikor a fűnyírás során véletlenül megszalad a “kasza” és oda a csodás virágágyásunk. Egy kis kreativitással könnyen megelőzhetjük ezeket a baleseteket, és csodás szegélyeket hozhatunk létre kertünkben, egyszerű építő elemekből, raklapokból, kövek segítségével. Nem csak praktikus, de szép foltja lesz kertünknek. Ezért, hogy Te is elkészíthesd álmaid kertjét mutatok 10 szuper izgalmas ötletet amit a hétvégén már ki is próbálhatsz! 

 

Egyensúlyban

 

Kövek segítségével, feltűnő és egyedi szegélyt alakíthatunk ki. Akár, különleges geometrikus formákkal gazdagítva. Használjunk több féle kőtörmeléket, bátran kísérletezzünk!

 

Minden út….

 

Ez a csodás megoldás, régi raklap lécekből készült, mely egy színes mulcs réteggel lett elválasztva a gyönyörű pázsittól. A fekete remekül kiemeli a fa csodálatos erezetét.

 

Gondolkozzunk több dimenzióban

Ha szegélyről van szó bátran kiemelkedhetünk a tömegből és használhatunk rönköket is a kialakításához. Így nemcsak izgalmasabbá tehetjük a teret de könyebb a virágágyás gondozása is.

Kőtenger

Fehér kavicsok és natúr fa lécek, elegáns és egyszerű megoldás. Minden kertben jól mutat.

 

Színes kavicsokkal is látványos eredményt érhetünk el.

Tipp: A kavicsok lerakás előtt, használjunk geotextíliát a későbbi gyomnövények megelőzésére!

 

Kiemelt szegélyek

Nem kell az egyenes vonalhoz ragaszkodnunk a hullámok és ívek dinamikát és életet visznek a kertbe.

 

Ha szeretünk kertészkedni, saját termésből falatozni, virágágyás helyett készíthetünk zöldséges kertet is. Így nem csak látványos lesz a végeredmény de még finom is!

Zöld megoldások

Ha természetes szegélyt szeretnénk egy örökzöld sövénynövényből kialakított szegély remekül mutat. 

Tipp: Válasszunk a klímánknak és elfoglaltságunknak megfelelően. A bukszus könnyen nevelhető, remekül formálható, közepesen növő fajta. Remek választás egy szegély kialakításához.

 

Geometrikus vonalak

Bontásból megmaradt cementlapok remek járófelületek lesznek a kertben és csodálatos, látványos mintázatot adnak.

Tipp: Ha találunk mintás cementlapot, még látványosabb lesz a végeredmény!

 

Sziklakerti kialakítás

Ha olyan vidéken lakunk ahol van lehetőség terméskövek beszerzésére, és sok a napsütés, gyönyörű sziklakertet is kialakíthatunk szegélyként. 

A hatás nem marad el és a virágok csodálatos látvány nyújtanak.

A képeket és forrásukat megtalálod Pinterest mappámban. :)

Ha további érdekes ötleteket szeretnél, kövess a Facebook-on vagy a Pinterest -en is megtalálsz. Ha Neked is tetszett ötlet gyűjteményem, oszd meg másokkal is!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönjük a tanácsot! Bizony nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a szép kert sok munkával jár. De ahogy Te is írtad Ági Vamosi, ha átgondoljuk előre mit szeretnénk akkor ügyes ültetéssel megkönnyíthetjük a dolgunkat.

  2. Andor Szeltner says:

    Felénk, Pesterzsébeten sok helyen raktak le kavicsot mostanában, jól is néz ki. De szerintem rövidesen feltelik a kavicságy azzal a szürke porral, amit a szél olyan előszeretettel hord itt mindenfelé. A lomb mellett ez a másik nagy probléma ezzel a dekorációval, pedig kéne már valami borítás erre a vigasztalan kinézetű, vízmegtartásra képtelen talajra…

  3. Agi Vamosi says:

    Én színes kavicsos részt alakítottam ki nagyon mutatós pláne eső után vizesen,deee az ilyen kivitelek hátrányairól senki nem beszél.igen bármennyire is igyekszem a kavics ágyat és a zúzott követ letakarni a lehulló levelek eltakarítása és szépen tartása hatalmas problémát okoz.Csoda szép amikor új,de utána vannak bosszússágok bőven. Mielőtt eljön a levelek hullása azt találtam ki,hogy vettem vízáteresztő takarófóliát és ahol tudom letakarom. Persze elég ronda látvány ,mert kb 2 hónap mire vége az avar szezonnak vagy ne ültessenek semmilyen lombhullatót csak tartós növényeket 🙂 🙂 ez komoly


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!